Spænd hjelmen – Pas godt på dem du holder mest af

Det er godt nok ikke et lovkrav, men ikke desto mindre er det rigtig klogt at køre med cykelhjelm. Nej, det ser ikke nødvendigvis smart ud (du kan dog finde rigtig mange fede hjelme!), og ja, du får sandsynligvis hjelmhår, men cykelhjelmen er ikke bare besværlig og ubelejlig; den er meget vigtig for at beskytte dit hovede i trafikken.

Ingen står op en morgen og tænker “i dag bliver jeg kørt ned” – det kommer altid som en ubehagelig overraskelse. Men, hvis uheldet skulle være ude, er det godt at have en cykelhjelm (ikke hængende på styret eller tasken, og ikke bare placeret på toppen af hovedet. Spænd hjelmen!)

Vær sikker på sikkerhedsgodkendelsen

Selvom du køber en billig cykelhjelm, behøver du ikke gå på kompromis med sikkerheden. Priserne varierer meget, og det er ikke mere sikkert at køre med en dyr hjelm end en billig. Det vigtigste er, at den er sikkerhedsgodkendt.

CE certifikatet EN 1078 er den europæiske sikkerhedsgodkendelse af hjelme til cykling, skateboarding og lignende. Så længe cykelhjelmen har denne godkendelse, kan du frit vælge mellem modeller, mærker og designs

Sørg for, at cykelhjelmen er den rigtige størrelse og sidder rigtigt på hovedet. Er hjelmen for stor eller for lille, kan den ikke beskytte optimalt.

Bedste cykelhjelme i test

Ud over at beskytte din knold har mange af de nyere cykelhjelme også indbygget LED-lys, så du bliver set bedre i trafikken. Det er måske en lille detalje, men det er også en af de ting, du skal overveje, når du skal finde den bedste cykelhjelm til dig selv og dem du holder af.

For selvom hjelmen beskytter i tilfælde af trafikuheld, er det optimale selvfølgelig helt at undgå at komme i et færdselsuheld – og her er ekstra lys på dig og cyklen en rigtig god ide.