Er det helt umuligt at købe snus i Danmark?

Købe snus i Danmark

Hvis du er en af de mange danskere, der før i tiden har taget snus, er det ikke sikkert, at du er fan af idéen af, at det ikke skal være muligt at købe det i Danmark.

Faktum er dog, at det ikke er muligt, da man fra politisk side har valgt, at det ikke skal være lovligt at sælge det her i landet. Som et resultat af dette, er der ikke én eneste dansk webshop eller butik, der sælger snus.

Havde du håbet på, at der var en smutvej, så du alligevel kunne købe snus, bliver du derfor skuffet. Det er der nemlig ikke, og du kan heller ikke blot bestille det fra udlandet, da det heller ikke er lovligt.

Du må finde et alternativ

I og med, at det ikke længere kan lade sig gøre at købe snus i Danmark, er du nødt til at finde dig et alternativ. Det er der heldigvis rig mulighed for, da der findes flere andre tobaksprodukter på det danske marked.

Hvad du mener, der er vil være den bedste erstatning for snus, er dog helt op til dig selv. Langt de fleste ender dog med at overgå fra snus til de såkaldte nikotinposer, da det faktisk er stort set det samme.

Den eneste forskel er, at der i nikotinposer ikke er tobak. Det vil sige, at der ikke er tale om et tobaksprodukt, og af denne grund er det også lovligt at sælge det i Danmark – både i butikker og på nettet.

Er nikotinposer og snus ikke det samme?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der tror, at der ikke er nogen forskel på snus og nikotinposer. Til trods for, at de er stort set ens, er det dog ikke det samme produkt.

Som der også er givet udtryk for herover, er snus ikke muligt at købe i Danmark, da der er tale om et produkt, der indeholder tobak. Det er ikke tilfældet for nikotinposer, og derfor kan det godt købes her i landet.

I og med, at de mener en del om hinanden, er der dog også mange butikker og webshops, der sælger det nikotinposer som værende snus. Støder du på et sted, hvor de forhandler snus, er det derfor sandsynligvis nikotinposer.

Må jeg tage det med hjem fra udlandet?

Der er mange, der har tænkt, at der er en meget simpel løsning på det problem, at det ikke er muligt at købe snus i Danmark: køb billig snus i udlandet og tag det med hjem.

Det kan naturligvis virke som en god idé, men det er det ikke. Det skyldes, at det ikke er lovligt at sælge eller importere det. Det vil sige, at det heller ikke er lovligt at tage det med hjem i kufferten, hvis du har været på ferie.

I stedet for at fokusere på at få fingrene i snus, bør du derimod have fokus på at finde et alternativ, som du kan få i Danmark – eksempelvis nikotinposer.