Sådan skaber I den perfekte Roskilde-lejr

Det er ingen hemmelighed, at Roskilde Festival er noget, som de fleste unge mennesker ser frem til. Hvert år valfarter festivalgængere fra nær og fjern til Roskilde, som forvandler sig til centrum for hele Danmarks ungdom i de dage, hvor festivalen løber af stablen. Roskilde Festival er en traditionsrig begivenhed, som første gang blev introduceret for mere end 50 år siden.

En af de mere vedholdende traditioner er campingområdet. Her kan du opleve en lang række spændende lejre, som hvert år hæver barren. Det er en oplevelse i sig selv at gå rundt omkring og fornemme de mange spændende lejre, og derfor er det også vigtigt, at du selv gøre noget ud af din lejr, når du er på Roskilde Festival. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du laver den perfekte lejr.

Sørg for, at der er styr på det basale

Det er vigtigt, at der er styr på det mest basale, når I er på Roskilde Festival. Jeres lejr skal have alle de rekvisitter, der hører sig til – det drejer sig om festivalstole, som kan købes billigt her, men også telte, pavillon, et bord og alt det andet, der er essentielt. Når I har styr på det mest basale, der skal til for at skabe en fornuftig lejr, kan I begynde at overveje, hvad der skal til, for at tage lejren til et helt nyt niveau.

Måske kan I indrette et chillout-område, hvor man kan ligge på sin oppustelige luftmadras og slappe af, indtil festivalpladsen åbner. Det kræver, at I har været ude i god tid, så der rent faktisk er mulighed for at stable sådan et mindre loungeområde på benene – og det kræver samtidig, at der ikke er andre, der tager pladsen efterfølgende.

Sørg for at have et godt festivalanlæg

Før i tiden skulle man selv bygge sit festivalanlæg, men sådan er det ikke længere. I dag findes der masser af muligheder for at investere i et ordentligt anlæg, som kan klare hele ugen. Det er en god idé at købe et ordentligt anlæg som eksempelvis en Soundboks, hvis I vil have mulighed for at overdøve de øvrige festivalgængere på pladsen.

Det kan desuden være en god idé at sammensætte en playliste, før I tager afsted, så der ikke er én, der sidder og styrer anlægget. Det kan være praktisk at inddrage alle, så alle har en række musikønsker, de får på playlisten. Ofte er det årsag til mangt et skænderi på festivalen, og det kan I komme i forkøbet, hvis I sammensætter en playliste på forhånd.

Vælg et passende tema

Når I har fået styr på anlæg, playliste og de mest basale fornødenheder, kan I overveje, om I skal lave et tema til jeres lejr. Det kan eksempelvis være, at I alle klæder jer ud som pirater, cowboys eller noget helt tredje. Når I har et tema i jeres lejr, vil der være mange som kommer forbi og kigger – og det er derfor vigtigt, at I har lyst til den øgede opmærksomhed, som det medfører.