Sådan finder du den perfekte efterskole til dit barn

En af de fede ting ved at være ung i Danmark, er at man har rigtig mange forskellige muligheder, både når det kommer til uddannelse, men også når det kommer til job og karriere. En af vores traditioner, som kan være med til at ruste barnet til at gå fra skole til uddannelsessystem og videre ud på jobmarkedet, er vores efterskoler. I Danmark har vi 241 efterskoler (pr. august 2021) som alle sammen har noget unikt som de kan tilbyde til de unge. Der finde både efterskoler for dem som gerne vil blive bedre til det faglige, efterskoler hvor man kan fokusere på sang, musik og skuespil ved siden af sine studier. Der findes også efterskoler for dem som mener at fodbold er gud, eller dem som bare gerne vil danse. Med andre ord, der finde en efterskole der passer til enhver. I denne artikel kan du læse mere om hvordan du finde den helt rigtige.

Ræk ud til dit netværk

Et godt udgangspunkt for at finde den perfekte efterskole til ens barn, er ved at række ud til de personer i ens netværk, der enten har børn der har gået på efterskole, eller børn som går på efterskole lige nu. De har gjort sig nogle erfaringer som kan være værdifulde for dig, og være med til at gøre at du finder den helt rigtige efterskole til dit barn. Det kan også være at du ikke kender nogen der selv har børn, men kender andre der har og af den vej, kan finde nogle gode anbefalinger til dig, som du kan tage med dig.

Søg efterskoler online

Den absolut hurtigste måde du kan finde potentielle efterskoler til dit barn, er ved at bruge internettet til at lede efter dem. De fleste efterskoler har en hjemmeside hvor du kan lære mere om hvem de er, hvad de prioriterer og fokuserer på, samt udtalelser fra tidligere elever. Dette er en god kilde til at danne sig et indtryk, men det er let for en efterskole at skrive hvor gode de er på deres hjemmesider, uden man egentlig kan vide om det nu også forholder sig sådan.

Besøg efterskolerne

Det er derfor en god idé at besøge efterskolerne selv, og dermed danne sig et indtryk af hvordan det forholder sig i forhold til det de siger. Til dette findes der noget der hedder ”Efterskolernes Dag”, hvor efterskolerne holder åbent hus og giver udefrakommende mulighed, for at komme og se hvad efterskolen kan tilbyde deres elever.