Gaffeltrucken – lagerets måske bedste ven

Gaffeltrucken – lagerets måske bedste ven

Gaffeltrucken. Kender du til denne fine maskine? Ved du egentlig overhovedet, hvad den er i stand til? Gaffeltrucken fortjener vores opmærksomhed, og derfor vil jeg i dette korte skriv efter bedste evne give den al den opmærksomhed, som den har fortjent. Pladsen er selvfølgelig for begrænset til at yde denne gode maskine fuld retfærdighed, men lidt omtale er vel trods alt bedre end ingen omtale? Hvis du allerede kender til gaffeltrucken, så kan jeg kun sige: ”Godt for dig, du er heldig at have stiftet bekendtskab med denne maskine.” Måske er der ikke så meget at lære for dig her. Måske det er begrænset hvor meget ny viden om gaffeltrucks, som du får af dette lille skriv, som er målrettet dem, der har et meget begrænsede kendskab til denne maskine. Og dog. Måske alligevel at der er noget, som du kan lære. Måske det var værd at lade sin opmærksomhed for en kort stund (for teksten er jo vitterligt ikke særlig lang) dvæle ved disse ord. Det kunne jo ske, at du bliver overrasket. Grib muligheden og ellers håber jeg ikke, at jeg har kedet dig for meget. Men nu vil jeg vende opmærksomheden mod dig, min intenderede læser. Det er dig, netop dig, at denne artikel er henvendt til. Gaffeltrucken er ikke en maskine, som du hidtil har stiftet bekendtskab med. Og hvis du har, så er det meget overfladisk. Ikke mere udenomssnak, nu vil jeg gå i gang med at fortælle dig om lagerets måske bedste ven… Gaffeltrucken.

Gaffeltrucken – lidt information

”Gaffeltrucken, hvilken sindrig maskine er dette monstro? Kan jeg overhovedet tilegne mig viden om denne finurlige maskine?” kunne du måske desillusioneret (men med nysgerrigheden i behold) spørge. Fortvivl ikke. Det kan du sagtens. Gaffeltrucken er ikke så svær at forstå. Jeg vil prøve at udpensle det for dig. En gaffeltruck er en maskine, der med sine gafler (de stænger, som den løfter ting med) løfter og hæver ting, hvorefter den kan flytte disse ting rundt, stille dem på nye pladser, læsse dem af en lastbil og sågar også på en lastbil. Gaffeltruckens fornemmeste opgave, kan man sige, er altså at løfte og flytte ting. Det er til dette formål, at den er sat i verden. Gaffeltrucken skal nemlig varetage denne slags opgaver.

Gaffeltrucken – kræver et certifikat

Nå, så vidt så godt. Måske det er lykkedes at vifte noget af forvirringens tåge væk fra din hjerne. Måske du endda er blevet ”hooked” på at skulle prøve at køre sådan en maskine. Du skal dog lige vide, at man ikke bare lige sådan uden videre kan begynde at køre sådanne maskiner. En gaffeltruck kræver nemlig et certifikat. Kræver et ”kørekort” om man vil. Ligesom man ikke bare kan benytte sig af biler uden et kørekort, er det samme gældende for denne maskine. Men frygt ej, det tager ikke lang tid at anskaffe sig et sådant et. Nogle kurser er ikke længere end syv dage. Så måske du skulle afsted på et sådant et, så du kan betjene denne af teksten beskrevne maskine?