Fest og farver – tre ting, der med garanti pifter din fest op

Hvis du skal holde fest, har du garanteret overvejet, hvordan du sørger for den gode dekoration og den rette pynt. Uanset om du skal holde en afslappet fødselsdag, en formel reception eller noget større såsom bryllup eller barnedåb, er oppyntning nemlig en central del af enhver fest, der kan være afgørende for at styrke den gode stemning og festlige atmosfære.

Det kan dog være svært at finde den helt rigtige form for dekoration, der både er æstetisk pæn og passer ind til din fests formål og anledning. Der er mange muligheder, og hver dekorationsform har sine egne kvaliteter og egenskaber, der kan præge din fest i forskellige retninger. Dit valg af dekoration bør derfor ikke bare være tilfældig og baseret på det nærmeste supermarkeds udbud.

Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du vælger den helt rette oppyntning, der med garanti vil imponere alle gæsterne!

Farverige festligheder

Uanset om du er vild med alle regnbuens farver eller foretrækker at køre et mere stramt, enkelt farveskema, vil det med garanti klæde din fest at skrue lidt op for farverne i dekorationerne. Køb balloner i et par udvalgte farver for at løfte stemningen og give både børn og voksne noget fint at kigge på.

Du kan med fordel vælge at investere lidt ekstra i et par af de flotte folieballoner, der fås i et stort udvalg af farver, størrelser og desuden kan findes i temaer såsom baby shower, fødselsdag osv.

Organisk interiør

En mere naturtro dekorationsform er de traditionelle og velkendte blomsterbuketter. Blomster kan dog bruges som festdekoration på mange forskellige måder, og der er ingen grund til at begrænse sig til de klassiske, store buketter i vase.

Eksempelvis kan du plukke vilde blomster og grønne planter for at spare lidt på udgifterne og samtidig opnå et mere vildt og råt udtryk. Fordel enkelte blomster i små vaser og glas rundt omkring i huset, så du næsten skaber en magisk, udendørs skovstemning indenfor.

Guirlander og lys

Hvis du virkelig vil skabe en hyggelig, omsluttende feststemning i dit hjem eller festlokale, bør du også fokusere lidt på højderne og inddrage loftet i din dekoration. Dette kan selvfølgelig opnås med balloner, der stiger til vejrs, men du kan også nå langt med eksempelvis guirlander, lyskæder eller endda en diskokugle, hvis det skal være ekstra festligt. Ved at inddrage rummet over gæsternes hoveder i dekorationen, skaber du en næsten huleagtig illusion, der med garanti vil skrue op for hyggen og intimiteten til din fest.